Вести

Био доматите содржат повеќе антиоксиданти
0

Био доматите содржат повеќе антиоксиданти

June 23rd, 2017 | by Gradina Mug
Био производите се произведуваат без употреба на вештачки ѓубрива и пестициди и се корисни за здравјето на луѓето, но и...
Македонскиот опиум бил најбаран и се извезувал во цел свет – еве зошто престанало производството
0

Македонскиот опиум бил најбаран и се извезувал во цел свет – еве зошто престанало производството

June 23rd, 2017 | by Gradina Mug
Во Архивата на Југославија, има флејтон „Ран Балкан“ од францускиот публицист Албер Лондар од 1931 година. Врз основа на...
Скопје се разубави: Погледнете ги фотографиите од „цветно Скопје“
0

Скопје се разубави: Погледнете ги фотографиите од „цветно Скопје“

June 23rd, 2017 | by Gradina Mug
Екипите на ЈП „Паркови и зеленило“ продолжуваат да ги уредуваат јавните површини со прекрасни цвеќиња и цветни фигури во...

Хортикултура

Лек

Совети

 • Кога и каква храна да им дадете на растенијата
  0
  Совети
  June 23rd, 2017

  Кога и каква храна да им дадете на растенијата

  Земјата е извор на храна, а нејзиниот квалитет зависи од механичкиот, биолошкиот и од хемискиот состав. Најголемиот дел од растенијата, особено цвеќињата бараат растресито земјиште. Тоа задржува големо количество влага и воздух, што е исклучително полезно за микроорганизмите, кои се...Read more